Måns Linge

Gör en kort presentation av dig själv. Familj, ålder mm.
Bor ihop med min sambo Maria och vår mops Dexter. Är 25 år gammal. Spelar fotboll i Rockneby IK på fritiden och följer Kalmar FF.

Vad har du för utbildningar?
Gick samhälle/ekonomi på gymnasiet. Utöver det har jag gått massvis med utbildningar i partiet och MUF under årens lopp, bl a MUFs tvååriga spetsutbildning för kommunpolitiker.

Vad har du för yrkeserfarenhet som kan vara viktig för uppdraget?
Jag har jobbat inom partiet på några olika befattningar både i Kalmar och på annan ort.

Vad är dina övriga intressen?
Utöver politiken så är fotbollen ett stort intresse.

Hur ser du på uppdraget som kommunfullmäktigeledamot rent allmänt? Kan du beskriva varför du vill bli KF-ledamot?
Jag vill fortsätta som KF-ledamot för att jag vill vara med och leda arbetet för att göra Kalmar kommun blåare. Det är ett väldigt fint förtroende som jag vill fortsätta att förvalta så gott jag kan genom att lyfta moderata frågor och granska s-majoriteten.

Vilka politiska frågor skulle du helst vilja jobba med som KF-ledamot? Vilka frågor anser du är viktigast för Kalmar?
Själv brinner jag lite extra för skolfrågorna som jag jobbat mycket med under mandatperioden. Men även miljö- och vattenfrågor är något som jag tyckt varit väldigt intressant att få jobba med. En viktig fråga i framtiden för Kalmar kommun är att få ihop ekonomin. Kommunsektorn står inför stora utmaningar i framtiden och det kommer vara en utmaning att få ihop kärnfrågorna och samtidigt ge människor mer möjlighet att bestämma över sina liv.

Har du några uppdrag för moderaterna idag? Vilka?
Ledamot i kommunfullmäktige, Ledamot i Barn- och ungdomsnämnden, Ledamot i gymnasieförbundets styrelse samt dess AU och Vice ordförande i Kalmar vatten AB