Gör en kort presentation av dig själv. Familj, ålder mm.
Jag heter Julia Jezior. Flyttade till Sverige från Polen som åttaåring. Bor i Kalmar tillsammans med min mamma och studerar vanligtvis naturvetenskapsprogrammet på Lars Kaggskolan. För tillfället utbytesår i Australien, kommer hem till sommaren 2018.

Vad har du för utbildningar?
Studerar naturvetenskap på gymnasiet. I övrigt har jag blivit antagen till och gått Moderat skolungdoms (MSUs) spetsutbildning i retorik.

Vad har du för yrkeserfarenhet som kan vara viktig för uppdraget?
Inte haft något relevant yrke, men är ledamot i MUF Kalmar läns distriktsstyrelse vilket gett mig mycket kunskap om moderat politik samt insyn i det politiska läget i Kalmar. Kandiderar till andre vice distriktsordförande för MUF Kalmar län.

Vad är dina övriga intressen?
Spela tennis, syssla med politik och ideologi, resa, studera samt umgås med familj och vänner.

Hur ser du på uppdraget som kommunfullmäktigeledamot rent allmänt? Kan du beskriva varför du vill bli KF-ledamot?
Att få ta plats i kommunfullmäktige hade varit en intressant erfarenhet och en viktig uppgift. Jag brinner för att förändra och driva igenom moderat politik. Ser fram emot att lära mig mer, dels om hur beslutande församlingar fungerar, dels ännu mer om det politiska läget i Kalmar kommun. Tycker det behövs mer av ideologi och framåtanda inom den moderata gruppen. Jag vill heller inte endast företräda Moderaterna, utan även unga människor.

Vilka politiska frågor skulle du helst vilja jobba med som KF-ledamot? Vilka frågor anser du är viktigast för Kalmar?
Mina hjärtefrågor är invandring och skatt. Vi behöver vara betydligt mer defensiva i Kalmar, speciellt när det gäller skattefrågan. Vi måste våga utmana den styrande majoriteten och visa att det finns ett alternativ till hög kommunskatt, och andra idéer för Kalmar. Jag vill också jobba med förbättringar av företagsklimatet.

Har du några uppdrag för moderaterna idag? Vilka?
Andra vice ordförande i MUF Kalmar läns distriktsstyrelse.